Vă temeți de eșec? Aveți tendința de a evita riscul cu orice preț? Ei bine, ar putea fi timpul să vă regândiți abordarea. În cartea „Bet on You: How to Win with Risk”, autorii Angie Morgan și Courtney Lynch contestă ideea că riscul este sinonim cu pericolul sau amenințarea. De fapt, riscul este singura cale care duce la creștere, oportunitate, autodirecționare, transformare și schimbare pozitivă.

Pentru a vă dezvolta această abilitate, autorii sugerează să începeți cu pași mici. Asumarea riscurilor nu trebuie să fie neapărat despre a face salturi mari și îndrăznețe. În schimb, poate fi o serie de pași măsurați, gândiți, intenționați, care necesită acțiuni incrementale. În acest mod, veți fii mai deschis pentru a invita riscul în viața ta într-un mod strategic, în loc să lucrați continuu pentru a-l elimina.

Desigur, dacă sunteți o persoană care tinde să evite asumarea riscurilor, poate fi o provocare să ieșiți din acest tipar. Autorii sugerează să regândiți modul în care vedeți riscul și să vă identificați temerile. Întrebați-vă de ce nu ați reușit încă să urmăriți un obiectiv sau o pasiune importantă. Este din cauza lipsei de timp, din motive financiare sau este ceva intern, precum ar fi teama de eșec, incapacitatea de a stabili priorități sau lipsa de încredere în sine?

Trebuie să înțelegeți ce vă reține din a acționa. Și odată ce vă identificați temerile, puteți începe să abordați aceste obstacole și să mergeți mai departe cu încredere.

Un alt aspect important este renunțarea la frica de imperfecțiune. Amânarea este adesea rezultatul unei frici de a nu face ceva perfect, dar lupta pentru perfecțiune este nerealistă. În schimb, planificați și pregătiți-vă pentru obiectivele dvs. având în vedere realitatea și străduiți-vă pentru a fi suficient de bun, nu pentru a fi perfect.

În cele din urmă, autorii subliniază importanța construirii unei rețele de siguranță puternice. Este mai probabil să ne asumăm riscuri atunci când ne simțim în siguranță, așa că este esențial să avem o fundație stabilă. Aceasta include aspecte precum finanțele și abilitățile din plan personal și profesional. Aflați de ce aveți nevoie din punct de vedere financiar pentru a vă atinge obiectivele, dar nu lăsați nevoia de securitate să vă împiedice să investiți în experiențe care vă vor ajuta să creșteți. Luați o inițiativă consecventă pentru a vă dezvolta abilitățile și căutați oportunități de a învăța din experiențele altora.

Asumarea riscurilor este necesară pentru creșterea personală și profesională. Pentru a depăși atitudinea de evitare a riscurilor, regândește viziunea asupra riscului, identificați-vă reținerile și renunțați la obiectivele perfecționiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *