Dacă nu ați inclus încă videoclipurile scurte în strategia dvs. de marketing, ar trebui să vă gândiți serios la asta. Potrivit unui sondaj realizat de HubSpot asupra tendințelor de marketing din 2022, videoclipurile scurte au cea mai mare rentabilitate în comparație cu alte strategii de marketing pe rețelele sociale. Astfel, includerea lor în mixul dvs. de marketing ar putea fi cheia succesului în acest an. Conținutul video scurt se traduce printr-o autenticitate cu care te poți identifica, fapt ce ajută la creșterea conexiunii pacienților cu medicul lor.

Instagram Reels și TikTok

Cele mai populare platforme care oferă videoclipuri scurte sunt Instagram Reels și TikTok. Acestea au redefinit modul în care consumăm conținut video, oferind utilizatorilor un conținut video de dimensiuni reduse, ușor de urmărit și care poate fi vizionat rapid.

Fiți mereu la curent cu tendințele

Pentru a crea conținut video relevant și captivant, este important să fiți mereu la curent cu tendințele. Acestea se schimbă foarte rapid, iar asta înseamnă că trebuie să fiți conectat la aceste platforme pentru a înțelege ce este cel mai popular și cum puteți integra asta în strategia de brand.

Deși nu există o durată standard pentru videoclipurile scurte, în general, cele de durată mai mică de două minute sunt cele mai eficiente. Videoclipurile scurte sunt în principal cele în stil TikTok, care se caracterizează prin ritm alert și care trebuie să fie captivante încă de la început.

Pentru a face aceste videoclipuri mai atractive, aceste platforme oferă o varietate de efecte video. Puteți adăuga, de exemplu, efecte de tranziție, filtre colorate, efecte de iluminare sau efecte de distorsionare. De asemenea, puteți adăuga o varietate de texte în videoclip, care să explice subiectul sau să transmită un mesaj către publicul țintă.

Idei pentru conținut

Puteți crea videoclipuri despre tratamente noi, despre cum să vă mențineți sănătatea sau despre modul în care se poate îmbunătăți calitatea vieții prin intermediul unui stil de viață sănătos.

De asemenea, puteti crea videoclipuri care explică diverse proceduri, interviuri cu pacienți mulțumiți sau videoclipuri in care răspundeți la întrebările frecvente ale pacienților.

Indiferent de subiectul abordat, asigurați-vă că videoclipul este ușor de urmărit și are un mesaj clar și concis. Alegeți subiecte care sunt relevante pentru public și fiți creativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *